2010. május 29., szombat

Mit hallgatsz?? 4. rész

Múltkor kimaradt egy, most kettő jön a héten. Íme egy újabb férfi:


Dani:



1. Eleanoora Rosenholm - Maailmanloppu (apokalipszis)



Hiába a csaj a neve attól még egy vicces finn együttes dárkos szöveggel és hozzá nem igazán illő vidámabb poposabb zenével, enyhe elektrós beütéssel.



2. Planningtorock - When Are You Gonna Start



Janine Rostron 'born in Bolton reborn in Berlin'( instrumentalist/programmer/videographer) alteregója. Egyedülálló hangzással rendelkezik az biztos. A Knife zseinális Tomorrow in a Year megnevezésű Darwin-elektróoperájában való részvételért külön pluszpont jár neki.



3. The Knife - Marble House




Nagyon sokáig gondolkodtam hogy Karin Dreijer Andersson melyik formációját írjam, a Knife- ot vagy Fever Ray- t de végül nem tudtam ellenállni ennek a számnak. Arról nem is beszélve hogy a Silent Shout a világ legjobb elektropop albuma. Számomra talán a világ legjobb albuma is.



4. Little Dragon - Looking Glass



Svédország. Már megint. Egyre gyakrabban botlom svédországba zene keresése közben. Na most van benne némi japánság is Yukimi Nagano énekesnő szerepében, aki ugyan csak félig japán de akkor is. Az új albumuk jóval elektropoposabb és kevésbé triphoposabb, pont fordítva mint az első albumuknál. Nagy meglepetést okozott amikor láttam hogy a Gorillaz új albumán a Plastic Beachen is közreműködtek, ami szerintem a legjobb Gorillaz album. (persze nem csak azért)


5. Flykkiller - Flykkiller




Pati Yang lengyelország pinonír triphoppere aki szólóban is nyomja, de itt éppen Stephen Hiltonnal, a férjével közös formációban, kicsit sötétebb triphopot készítenek.



+1
Bloodgroup - My arms



A végére egy kis lájtos izlandi elektropop a biztonság kedvéért. Meg amúgy is csak csaj vocalist- es előadók voltak. Szóval kiegészítésképp is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése